Uldbolde til tørretumbler – til en skånsom og miljøvenlig tørring

Uldbolde

Uldbolde 6 stk.

199,00 DKK

Uldbolde

Uldbolde 4 stk.

149,00 DKK

Lad uldbolde reducere din tørretid med 25% og skån både miljøet og din økonomi

Cocoon Wool Dryer Balls er naturlige tørrebolde af uld til tørretumbleren, der ved hjælp af uldens stærke fugtabsorberende egenskaber reducerer tørretiden af vasketøjet i tørretumbleren. Ligesom almindelige tørrebolde bevæger uldboldene sig rundt i tørretumbleren, hvor de sørger for at løfte og adskille vasketøjet. Varmen har derved bedre mulighed for at cirkulere rundt mere effektivt under tørringen, og tørretumbleren har lettere ved at opsuge den fordampende fugt fra tøjet. Dermed forkortes tørretiden af vasketøjet betragteligt. Samtidig vil uldens fugtabsorberende egenskaber gøre at uldboldene også absorberer fugt fra vasketøjet gennem tørringen. Ved at bruge uldbolde til tørring af vasketøj kan du dermed reducere tørretiden med op til 25%, hvilket svarer til mellem 10-30 minutters tørretid, og du sparer derved også miljøet for en masse unødig CO2. Uldbolde vil samtidig reducere ophobningen af statisk elektricitet i vasketøjet og kan derfor med fordel bruges til mange forskellige typer metervarer, som tåler tørretumbler.

Et bæredygtigt og naturligt alternativ til skyllemiddel

Cocoon’s uldbolde fungerer dog som mere end blot tørrebolde. Da uldboldene konstant er i kontakt med vasketøjet under tørring, hjælper uldboldene også med at blødgøre tøjet. Uldboldenes masserende påvirkning på vasketøjet gemme tørringen vil gøre at vasketøjet føles blødt og luftigt når det kommer ud af tørretumbleren. Du skåner dermed også miljøet for de mange miljøskadende kemikalier, der findes i moderne skyllemidler. Bruger man samtidig økologiske sæbebær i stedet for almindeligt vaskemiddel, vil man opleve en yderligere blødhed i vasketøjet, da sæbebærrene er naturligt blødgørende og derfor ikke behøver brug af skyllemiddel.

Hvordan uldbolde bør bruges

Når man bruger uldbolde til tørring af vasketøj, bør man være opmærksom på enkelte ting. Da uldboldene fungerer ved at adskille og separere vasketøjet for at fordele varmen bedre, bør man ikke vaske store mængder vasketøj på en gang. Uldboldene vil fungere bedst ved tørringer, hvor boldene har plads til at bevæge sig blandt vasketøjet. Ved tørring af små eller mellemstore mængder vasketøj vil 2-3 uldbolde være tilstrækkeligt, men for et sublimt resultat anbefales 3 uldbolde til hver tørring. Vores uldbolde findes derfor både i en pakke med 4 uldbolde og en med 6 uldbolde. I hver pakke vil halvdelen af uldboldene være til lyst vasketøj, og den anden halvdel være til mørkt vasketøj. Brugsanvisningen er herefter ganske let – læg blot uldboldene ind i tørretumbleren sammen med vasketøjet og voilà. Resten klarer uldboldene selv.

Tilsæt et naturligt pift

Bruger man et naturligt vaskemiddel til sit vasketøj eller blot et vaskemiddel uden parfume, kan man med fordel tilføre lidt duft gennem tørringen. Tilsæt et par enkelte dråber af Cocoon’s essentielle olier til uldboldene, og giv dit vasketøj en sval naturlig duft. Med pipetten tilføjes blot et par dråber til uldboldene ca. 5-15 minutter inden de sammen med vasketøjet lægges ind i tørretumbleren. Jo længere tid uldboldene har til at absorbere olierne, jo langsommere vil uldboldene afgive duften gennem tørringen.